gallery/niekijahoofd

Activiteiten

 

Algemeen:

Een Finse Lappenhond is een active hond, die zeer graag iets met de baas onderneemt. Het zijn pientere honden, die meestal

snel doorhebben wat je wil, en vervolgens zelf bedenken of zij dat ook willen doen. Enige humor is bij de training dus zeker vereist!

Een Finse Lap is geschikt voor allerlei activiteiten, bijvoorbeeld gehoorzaamheidstraining, behendigheid, speur- en reddingswerk,

treibal, hoopers of schapen hoeden. 

De Lap heeft een gemiddeld energieniveau, maar past zich ook aan jouw activiteiten aan. Ze zijn prima in staat tot lange wandelingen, fietstochten, meerennen met een rit te paard etcetera. Mits zij genoeg beweging en mentale uitdaging krijgen zullen zij zeker niet moeilijk doen als er eens een dagje wat korter gewandeld wordt. Ook kan een Finse Lap goed worden aangeleerd even alleen thuis te zijn. Bedenk echter wel dat het bij uitstek sociale honden zijn, die echt gezelschap van hun baasjes nodig hebben evenals regelmatig contact met andere honden.. Als je veel van huis bent en de hond kan niet mee, dan past een ander ras wellicht beter bij je.

 

 

Onze activiteiten:

Op dit moment doe ik met Niekija G&G training (gehoorzaamheidstraining), zij heeft reeds het puppydiploma, Gehoorzame Hond 1 & 2 en de Gedrag en Gehoorzaamheid 1 & 2 afgerond, allen met hoge punten! Ook Aknidi is begonnen met de eerste gehoorzaamheidscursus, dit doet ze erg goed. 

Verder heb ik een tijd lang schapenhoeden met Niekija gedaan, wat we op termijn weer hopen op te pakken. Beide dames gaan regelmatig naar een tentoonstelling. Niekija heeft twee cursussen behendigheid gedaan, inmiddels is het beginnersdiploma binnen met slechts 4 punten aftrek. Ze vindt het enorm leuk! 

Daarnaast gaan we natuurlijk dagelijks lekker een stuk wandelen, waarbij Niekija graag een frisse duik neemt. Aknidi houdt het nog even bij pootje baden. Als het niet te warm is gaat Niekija ook graag mee een stukje  fietsen. Ook gaat de dames vaak mee mijn kinderen naar school brengen, waar natuurlijk altijd even geknuffeld moet worden met klasgenootjes.

De training dient vriendelijk en consequent te zijn. Een harde hand is bij de Lap zeker niet nodig en niet gewenst, en werkt averechts! Houd de training gevarieerd, dan houd je de interesse vast. De Finse Lappenhond is een hond die graag met jou werkt, en met de juiste aanpak heel goed trainbaar is. Wat je precies met hem onderneemt maakt niet uit, zolang baas en hond maar plezier beleven aan de training!