gallery/niekijahoofd

Op 4 juni 2017 is onze dame Niekija geboren, onze eerste eigen Lapje!

Een lang gekoesterde wens van mij komt uit. Ze komt uit een nest van 7 puppies, 4 reutjes en 3 teefjes, dus mama Aina had het er maar druk mee.

 

Natuurlijk zijn we meerdere keren bij het nest komen kijken. Lekker knuffelen en genieten van die heerlijk spelende bolletjes wol. En dan komt de tijd dat je je voorkeur mag geven voor een van de mooie dametjes. Onze keus viel op het teefje met het oranje bandje, die heerlijk relaxed tussen al het gestoei doorwandelde, een likje gaf aan mijn hand, en het prima vond om een tijdje bij Frank op de arm te zitten. Daarnaast had ze ook een prachtig koppie!

Na 8 weken was het dan zover: We mochten ons meisje ophalen en mee naar huis nemen! Na een rit van bijna 2 uur kon deze stoere pup kennismaken met haar nieuwe harige huisgenoten; Drentsche Patrijshond Loki en de twee poezen, Hera en Freya. Dat ging allemaal prima, na wat gesnuffel over en weer kon iedereen zijn plekje vinden in huis.

 

Inmiddels zijn we twee jaar verder, Loki is helaas niet meer bij ons en Niekija heeft haar eerste nestje pups gekregen. Ze blijkt een enorm zorgzame en liefdevolle moeder, die haar zes pups een fantastische start heeft gegeven. Uit dit nestje is Aknidi bij ons gebleven, en moeder en dochter zijn stapelgek op elkaar. Het is heerlijk om te zien hoe Niekija haar spel aanpast aan haar jonge dochter, en hoe ze haar dochter de wereld laat zien. We zijn nog elke dag zeer dankbaar voor deze zachtaardige, sociale en stabiele dame, en kunnen ons geen leven meer zonder haar voorstellen.

Lovitar Kotelon Johanna Da Kenoane "Niekija"

 

- geboren 04/06/2017

 

- Nederlands jeugdkampioen 2018

 

- Pompe: vrij via ouders

- PRA: vrij via ouders

- DM: vrij via DNA test

- ECVO: vrij september 2018

- HD: A

gallery/20180830_125813 (2)
gallery/stamboom niekija jpg
gallery/AnneFleur-21