gallery/niekijahoofd
gallery/simple logo square

Het begin....

 

Op 4 juni 2017 is onze dame Niekija geboren, onze eerste eigen Lapje!

Een lang gekoesterde wens van mij komt uit. Ze komt uit een nest van 7 puppies, 4 reutjes en 3 teefjes, dus mama Aina had het er maar druk mee.

 

Natuurlijk zijn we meerdere keren bij het nest komen kijken. Lekker knuffelen en genieten van die heerlijk spelende bolletjes wol. En dan komt de tijd dat je je voorkeur mag geven voor een van de mooie dametjes. Onze keus viel op het teefje met het oranje bandje om, die heerlijk relaxed tussen al het gestoei doorwandelde, een likje gaf aan mijn hand, en het prima vond om een tijdje bij Frank op de arm te zitten. Daarnaast had ze ook een prachtig koppie!

Na 8 weken was het dan zover: We mochten ons meisje ophalen en mee naar huis nemen! Na een rit van bijna 2 uur kon deze stoere

pup kennismaken met haar nieuwe harige huisgenoten; Drentsche Patrijshond Loki en de twee poezen, Hera en Freya. Dat ging

allemaal prima, na wat gesnuffel over en weer kon iedereen zijn plekje vinden in huis. Inmiddels zijn we een jaar verder, Loki en

Niekija zijn dikke maatjes, Hera komt regelmatig een kopje geven en Freya bekijkt geheel in haar eigen stijl de boel een beetje van een afstandje.

Niekija alweer 1 jaar

 

Wat vliegt zo'n eerste jaar voorbij, en wat groeien pupjes toch snel! Van donzig pluizebolletje, naar slungelig pubermeisje, naar een bijna volwassen hond, we kunnen ons bijna niet meer voorstellen hoe het was zonder deze lieve meid. Ze groeit inmiddels uit tot een prachtige, zelfverzekerde en supersociale dame. Altijd in voor een spelletje, een heerlijke losse wandeling door het bos, een knuffel met de kinderen of een ritje in de auto. Ze heeft een heel stabiel en relaxed karakter, laat zich niet snel gek maken en stapt met vertrouwen rond in iedere omgeving. Ontzettend lief en geduldig met kinderen, ze gaat dan ook regelmatig mee naar de school van onze verstandelijk beperkte dochter voor een knuffelkwartiertje in de klas. De kinderen daar weten precies wanneer ze komt, en kijken er echt naar uit! 

 

Ook op de diverse trainingen die we volgen steelt ze harten. Ze is een harde werker, wil graag iets voor je doen en vindt het heerlijk om samen bezig te zijn. Zoals het hoort bij een echte Lap is ze ook weleens lekker eigenwijs, en kan me dan echt aankijken met een blik van 'weet je dat zeker?  Ik denk dat het ook best op een andere manier kan...' Dit zelfstandig nadenken kan ze heel goed gebruiken bij het werken met de schapen, waar ze steeds meer eigen inzicht begint te tonen en gaat anticiperen op wat de schapen gaan doen. Heerlijk om te zien, en een fantastische hond in huis, om mee te nemen en om lekker mee te trainen!

Lovitar Kotelon Johanna Da Kenoane "Niekija"

 

- geboren 04/06/2017

 

- Nederlands jeugdkampioen 2018

 

- Pompe: vrij via ouders

- PRA: vrij via ouders

- ECVO: vrij september 2018

- HD: A

Lovitar Kotelon Johanna Da Kenoane

Vasaran Bosco

Aina

Elbereth Matkamies

Fidelis Hurjan Lahja

Lecibsin Macce

Elbereth Kyky

Fidelis Elmo

Dagolas Hurmaajatar

First Lovely Grim Du Domain D'Arinella Bianca

Auryne Od Kremilka

Dallas Jethro Gibbs Du Domaine D'Arinella Bianca

Almlieds Binka

Kastanjan Hjalmar

Sydantalven Allisia

gallery/20180830_125813 (2)